Boeken

Een IJzersterk Verhaal

Floris de Monchy, Yolanda Bakker, Heleen van der Helm (Mediawerf, 2019)

Kan je het even in een PowerPoint zetten? Dan kunnen we het bespreken met het managementteam. Het geven van presentaties is dagelijkse kost voor veel mensen. Maar hoe doe je dat? Hoe selecteer je de juiste informatie die je gaat vertellen? Hoe maak je van die informatie een helder opgebouwd verhaal? Hoe zorg je voor een heldere opbouw? Hoe komt een slide goed over? Met plaatjes? Zonder? Waar haal je de flair vandaan om je verhaal overtuigend te presenteren?

Presentatietrainers Floris de Monchy en Yolanda Bakker en presentatieontwerper Heleen van der Helm beschrijven in Een ijzersterk verhaal in drie stappen hoe je dat aanpakt. Dit handboek is de leidraad in onze training IJzersterk presenteren.

Bestel hier

Teken het Maar! Breng je ideeën tot leven

Sanne Slopsema (Mediawerf, 2019)

Visueel communiceren is ‘in’ en dat is niet voor niets. Tekenen helpt je om op een snelle en toegankelijke manier duidelijk te maken wat je bedoelt. Dat zorgt voor meer begrip, beter en leuker samenwerken en het helpt je jouw ideeën van de grond te krijgen.

Wil je weten hoe je abstracte concepten omzet in heldere, inspirerende tekeningen? Heb je een idee of plan dat je op een visuele manier wil overbrengen op je publiek? Maar weet je niet hoe je dat moet doen? Dan is Teken het maar voor jou.

In dit praktische boek deelt Sanne Slopsema de theorie en oefeningen uit de training Teken het maar. Stap voor stap helpt ze je aan het tekenen, stimuleert ze je een eigen beeldtaal te ontwikkelen en je ideeën op een visuele en overtuigende manier over te brengen op anderen. Na het lezen van dit boek heb je niet alleen veel ontdekt over visueel communiceren, maar heb je vooral veel getekend en uitgeprobeerd. Sanne daagt je uit om je ideeën te tekenen en visueel te delen met anderen.

Bestel hier

Boeken die wij aanraden

Wij zijn schatplichtig aan vele inspirerende schrijvers. De volgende boeken raden we aan, als je nog effectiever wilt communiceren.

  1. How to make an impact – Jon Moon. Dit boek laat je zien hoe je de informatie die je wilt overbrengen helder kunt formuleren en weergeven in presentaties en rapporten.
  2. Made to stick – Chip and Dan Heath. Hoe zorg je ervoor dat een idee blijft plakken. Waarom blijven sommige ideeen op een plank liggen, en slagen anderen? Lees het in Made to Stick.
  3. Slide:ology – Nancy Duarte. Hoe maak je van een goede presentatie een geweldige presentatie? Nancy Duarte laat zien hoe je visueel aantrekkelijke slides ontwerpt.
  4. The Pyramid Principle – Barbara Minto. Barbara Minto, de grondlegger van The Pyramid Principle, de methode om ideeën helder te structureren. Minto legt uit hoe je jouw denken zo duidelijk presenteert dat de ideeën van het papier in het hoofd van de lezer ‘springen’.
  5. The Story factor – Annette Simmons. Annette Simmons is onze goeroe op het gebied van Storytelling. Zij vertelt met veel voorbeelden hoe je mensen kunt beïnvloeden, inspireren en overtuigen via de kunst van het verhalen vertellen.