Boekentip – Durf te leiden, Brené Brown

juli 22, 2019

Ik ga op reis en ik neem mee. In deze zomerse boekenrubriek delen wij onze persoonlijke favorieten met jullie. Om te lezen tijdens de vakantie. Veel leesplezier. 

Brené Brown’s nieuwste boek behandelt een belangrijk probleem voor iedereen die in een organisatie iets voor elkaar wil krijgen. En dat probleem is: de onwil om écht moeilijke problemen onder ogen te zien en te bespreken. Bij organisaties werken mensen en mensen maken fouten.Soms kleine foutjes, soms fouten met grote gevolgen. Dat weten we allemaal.

Maar toch is het voor mensen vreselijk moeilijk om naar voren te stappen en toe te geven: dit heb ik niet goed gezien. Ik heb een fout gemaakt en die wil ik herstellen. Want daar is moed voor nodig. Moed om kwetsbaar te zijn. En moed om je over je schaamte heen te zetten. Dit boek leert je hoe je die moed kunt vinden en wat de beloning is als je een probleem wél adresseert. En hoe je organisaties herkent waarin kwetsbaarheid wordt afgestraft en men problemen liever eindeloos onder het tapijt blijft vegen dan ze op te lossen.

Brené Brown schrijft recht voor zijn raap, net zoals ze vertelt in haar beroemde Ted Talks. Ze gebruikt prachtige en aansprekende voorbeelden en spaart zichzelf niet – waardoor ze duidelijk maakt waarom kwetsbaarheid tegelijkertijd zo moeilijk én zo waardevol is.

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?