Boekentip – Je luistert niet, Kate Murphy

augustus 15, 2020

Zoals elk jaar delen we onze favoriete boekentips met je. En hoewel dit jaar in niets lijkt op eerdere jaren, willen we je onze boekentips zeker niet onthouden. We houden van lezen, juist nu. Onze selectie gaat deze keer over de kracht van luisteren. En over het verbinden met verhalen. We hopen dat je er net als wij van zult genieten. Veel leesplezier!

Het boek van New York Times-auteur Kate Murphy lazen wij met rode oren. Want ook als je van jezelf denkt dat je best goed luistert dan kom je er door het lezen van dit boek achter dat dit, op zijn zachtst gezegd, niet altijd het geval is. Wij ontdekten bijvoorbeeld dat we soms popelen om met een goed advies te komen, te helpen, iemand iets te leren. Murphy laat ons inzien dat we zelfs vaak slecht luisteren naar onze partners, onze kinderen, onze beste vrienden. Omdat we druk zijn, omdat we graag slim, aardig, charmant, behulpzaam, alert, of wat dan ook willen zijn. We luisteren niet, of selectief, en soms horen we zelfs dingen die helemaal niet gezegd zijn. Murphy betoogt dat goed luisteren belangrijker dan ooit is, in onze intieme relaties, maar juist ook ‘in de wereld’. Want niet luisteren maakt ons eenzaam, geïsoleerd en minder tolerant.

Na het lezen van dit boek ga jij vast ook eens een stilte laten vallen in een gesprek. En kom je erachter dat er dan bijzondere dingen gebeuren. Dat je echt samen bent met iemand. Na het lezen van dit boek laat je het wel uit je hoofd om ‘mmm’ te mompelen terwijl je met een schuin oog je laatste werkmail scant en jouw geliefde over zijn dag vertelt. Je haalt diep adem, ontspant, maakt oogcontact en je luistert. Helemaal!

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?