Boekentip – Long Story Short, Margot Leipman

juli 25, 2020

Zoals elk jaar delen we onze favoriete boekentips met je. En hoewel dit jaar in niets lijkt op eerdere jaren, willen we je onze boekentips zeker niet onthouden. We houden van lezen, juist nu. Onze selectie gaat deze keer over de kracht van luisteren. En over het verbinden met verhalen. We hopen dat je er net als wij van zult genieten. Veel leesplezier!

Margot Leitman is een storyteller. Ze vertelt verhalen, die vaak over haarzelf gaan. Haar verhalen zijn hilarisch, soms pijnlijk en ook leerzaam. Het vertellen van verhalen doet ze met veel succes. Zo heeft ze al een aantal keer de Moth gewonnen (voor wie het niet kent, de podcast is een echte aanrader) en heeft ze haar eigen storytelling academie.

We zijn dus eigenlijk concurrenten ;). Maar in een ander continent, dus dat kunnen we aan. In haar boek Long story short legt Leitman uit hoe je verhalen kunt maken. En dat betekent vooral, niet bang zijn om te vertellen over pijnlijke, frustrerende of lastige situaties. Want zo zegt Leitman: “de meeste momenten uit je leven zijn in twee categorieën te verdelen: een goede tijd of een goed verhaal.” Op een grappige en zeer toegankelijke manier geeft Leitman tips om ervoor te zorgen dat je verhalen maakt waar je publiek meer en meer van wil horen. Dat willen we allemaal wel. Gewoon lezen. En toepassen. En niet bang zijn om wat van jezelf te laten zien.

Want we kunnen niet genoeg mooie verhalen hebben.

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?