Een kijkje bij Stevin Technology Consultants

augustus 29, 2017

Met al onze opdrachtgevers houden we contact over de effecten van onze trainingen. Want een training is een stevige investering: niet alleen in geld, maar ook en vooral in de tijd van de medewerkers die de training mogen volgen. En dus zijn we altijd erg benieuwd naar de uitkomsten van onze trainingen.

Stevin Technology Consultants ontwikkelt oplossingen voor de publieke infrastructuur, denk aan water, rail, en energie. Justin van Loon en Jelena van Gelder, twee van de dertig consultants van Stevin, volgden, samen met hun collega’s onze training Presenteren met The Pyramid Principle. De presentatie die zij na afloop van de training maakten had bij hun klant een ander resultaat dan ze aanvankelijk beoogden, maar bleek uiteindelijk juist zeer effectief te zijn…

“De training hielp ons om een strakke, scherpe en overtuigende presentatie neer te zetten voor een belangrijke manager en beslisser bij een van onze grote klanten. Die presentatie ging over het ‘waarom’ en het ‘hoe’ van het implementeren van een nieuwe manier van procesaansturing die wij samen met onze directe opdrachtgever bij deze klant ontwikkelden. Ons doel was natuurlijk om een akkoord te krijgen om de implementatie voort te zetten.

Deze manager was onder de indruk van ons verhaal maar ging toch niet akkoord met de wijze van implementatie. Want hoe goed hij het verhaal ook vond, hij prefereerde om de implementatie integraal op te pakken. Onze presentatie maakte het heel duidelijk dat hij een andere visie op de wijze van implementeren had dan onze directe opdrachtgever. Dat bleek voor iedereen een onverwacht maar zeer waardevol inzicht.

Wij hebben dit verschil in visie weten om te zetten in een kans. Na een goed gesprek tussen de manager en onze directe opdrachtgever heeft de manager ons ingeschakeld om deze nieuwe manier van processturing integraal in te richten, terwijl we tegelijk onze opdrachtgever helpen met het bereiken van zijn doelstellingen.”

Justin van Loon en Jelena van Gelder, consultants, Stevin Technology Consultants

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?