Een vliegende start van het jaarverslag – Cultuur+Ondernemen

januari 18, 2022

Het leukste deel van je jaarverslag is het bestuursverslag … als je er wat van maakt. Het geeft de organisatie, ook in de verplichte onderdelen, de kans om terug te blikken op de resultaten van het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar de toekomst. Als je het goed aanpakt is het een mooie manier om te laten zien wie je bent, waarom je doet wat je doet en hoe je inspeelt op actuele ontwikkelingen.

Of je het bestuursverslag nu zelf schrijft of laat schrijven, je wilt natuurlijk zelf aan het roer staan van de inhoud en de uitstraling. Maar hoe doe je dat op een effectieve manier die ook nog eens bijdraagt aan een sterk groepsgevoel? Zodat je het ‘daar-gaan-we-weer-gevoel’ omzet in een vliegende start van een goed jaarverslag?

In 7 stappen naar een helder verhaal 

Cultuur+Ondernemen schakelt ons hiervoor in. In één dag maken directie en projectleiders met onze begeleiding een complete en doortimmerde verhaallijn over hoe zij de culturele en creatieve sector perspectief biedt in deze onzekere tijden. Met een hoofdboodschap die precies aansluit bij doel en doelgroep, en een onderbouwing die deze boodschap overtuigend ondersteunt.

Dat doen we met ons beproefde stappenplan ‘In 7 stappen naar een helder verhaal’. Wij bewaken de voortgang, stellen vragen en begeleiden de discussies. We letten erop dat de groep knopen doorhakt en uitspraken concreet maakt. Slim om daar dan meteen de schrijvers van het jaarverslag bij te laten aanschuiven, zodat zij meteen een goed beeld krijgen van de doelen, de toon, de achterliggende gedachten. En ook onmiddellijk kunnen doorvragen als er toch iets onduidelijk blijft.

Terugblikken op het afgelopen jaar

Op zo’n dag maak je niet alleen samen een helder verhaal, maar je kijkt ook samen gestructureerd terug op het afgelopen jaar. Door dit met een brede groep te doen die de hele organisatie weerspiegelt, groeit het besef ‘we hebben dit met zijn allen bereikt’. Dat geeft meteen nieuwe energie voor het nieuwe jaar!

“Samen je verhaal maken is belangrijk. Yolanda houdt ons daarbij scherp. Voorgaande jaren in een live-sessie en dit jaar was het ook digitaal een succes.” (Titia Haaxma, directeur Cultuur + Ondernemen)

Ben je benieuwd wat er mogelijk is?
Yolanda denkt graag met je mee: +31 (0)6 41251656.

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?