Effectieve kennissessies en client seminars voor Van der Feltz Advocaten

december 8, 2020

Kennisoverdracht staat bij de advocaten van Van der Feltz van oudsher hoog in het vaandel. Ze vinden het belangrijk om collega-advocaten en cliënten goed op de hoogte te houden van recente juridische ontwikkelingen op het gebied van bouwrecht, omgevingsrecht, milieurecht en energierecht in de sectoren bouw en vastgoed, energie, industrie, en overheid – vooral waar die domeinen elkaar tegenkomen en beïnvloeden. Ze geven dan ook vaak inhouse trainingen aan cliënten, verzorgen verdiepingscursussen voor vakgenoten en organiseren client seminars voor hun eigen cliënten.

Specialist zijn op een vakgebied betekent dat je ingewikkelde materie graag begrijpelijk wil maken om cliënten te helpen. Maar door de drukte van de praktijk is het vaak een uitdaging om een presentatie zo voor te bereiden dat het publiek naar huis gaat met een verhaal dat echt blijft hangen. Hiervoor zijn bovendien technieken nodig, die je niet leert tijdens de beroepsopleiding of tijdens de rechtenstudie. Storytelling is zo’n techniek.

Van der Feltz advocaten heeft ons gevraagd om hen te begeleiden bij het voorbereiden en geven van hun eerstvolgende presentatie, training en client seminar. In kleine, interactieve groepjes hebben we ze geleerd hoe je een publieksgericht verhaal opzet en hoe je storytelling effectief inzet voor je onderwerp.

Het effect? Partner Michelle de Rijke: “De presentatie ging goed! Met nog twee vergelijkbare presentaties voor de boeg weet ik dat ik nog veel profijt ga hebben van de gekozen aanpak.”

En partner Ruben Wiegerink: “De training is voor mij heel nuttig geweest. Ik heb geleerd me te verplaatsen in mijn publiek. In plaats van ‘gortdroge’ criteria op te sommen, heb ik mijn presentatie opgebouwd aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden. Het was leuk om te doen en – ook niet onbelangrijk – ik had het gevoel dat mijn publiek het ook leuk vond om te horen.”

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?