Goede presentaties bepalen het succes van je organisatie – Enexis

oktober 27, 2021

Spelen presentaties nou echt zo´n belangrijke rol binnen organisaties? Wij weten wel zeker van wel! Een presentatie kan ervoor zorgen dat ogenschijnlijk onoplosbare problemen, wél opgelost worden. En snel ook. Jeanette Kapic kan daarover meepraten. Zij is manager Ketenvernieuwing Onderhoud & Storingen bij Enexis, de netbeheerder in Oost- en Zuid-Nederland. En zij heeft een neus voor problemen die lang liggen sudderen. Problemen waar niet direct een oplossing voor is, of waarbij niet duidelijk is wie ervoor verantwoordelijk is. Het effect? De problemen blijven liggen, waardoor ze groter en steeds onoplosbaarder lijken te worden. 


Maar wat gebeurt er als je op een zaterdagochtend besluit je rommelige schuurtje wél aan te pakken? Dan is het is binnen twee uur weer keurig aan kant. En dat is precies waar we het team van Jeanette mee hebben geholpen: sudderende, grote en ogenschijnlijk onoplosbare problemen opsporen en oplossen. 
 


Oplossingen formuleren als een krachtig verhaal 

Eerst bepaalden we met de teamleden wat nu precies het probleem was. Daarna konden we helpen bij het formuleren van duidelijke, goed in te voeren oplossingen. Bijvoorbeeld: hoe zorg je ervoor dat alleen een monteur met de juiste kwalificaties wordt ingepland voor een klus? Of: hoe zet je resultaten van bouwkundige inspecties direct om in onderhoudsopdrachten voor uitvoerders? En ten slotte hielpen we Jeanettes medewerkers om de analyses en adviezen om te zetten in een krachtig verhaal, ondersteund met overzichtelijke en visueel sterke slides.  


Sterke presentaties zorgen voor effectieve besluitvorming 

De oplossingen werden gepresenteerd bij de betrokken afdelingen, die ze met veel instemming ontvingen en invoerden. Na deze successen is ze haar team probleemoplossers gaan uitbreiden – want ze is ervan overtuigd dat er nog een veel meer problemen liggen te sudderen binnen Enexis. 


Een prachtig voorbeeld van de kracht van een heldere presentatie. Je brengt je oplossing overtuigend over op je publiek, maakt de besluitvorming effectief en zorgt ervoor dat strategie echt wordt uitgevoerd. Dus inderdaad: een goede presentaties maakt je organisatie succesvol!
 


Meer klantverhalen vind je hier

Neem contact met ons op voor meer informatie over een training op maat: info@demonchyenbakker.nl of 020-428 95 50.

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?