Hoe spannend is jouw presentatie?

februari 18, 2019
Zwart-wit-foto van mensen in een training

Een spannend verhaal vertellen, dat het publiek nog lang zal onthouden, is niet zo makkelijk. Meestal kiezen we voor veilig: een zoemende beamer, een PowerPoint met mooie sheets die we stuk voor stuk keurig toelichten. Geen onverwachte gebeurtenissen. Je weet wat je krijgt. Maar: echt pakkend is het niet. Soms zie je je publiek even wegzakken. En daardoor raak je misschien zelf ook de draad kwijt.

Kom uit je presentatiebubbel
Hoe kom je uit jouw presentatiebubbel? Met de Young Talent Group van KPN werkten we aan het maken van memorabele presentaties. We leerden ze hoe je een dramatisch moment creëert. Een moment waarmee je je publiek raakt, een moment waarop de inhoud gaat leven, tastbaar en voelbaar wordt. De Young Talents maakten van hun presentatie een bijzondere mini-voorstelling.
De creativiteit en het plezier spatten ervan af. Ze tekenden kaarten op de vloer, legden ingewikkelde structuren met papier en plakband helder en grappig uit en zochten de interactie met het publiek op door hen zelf mee te laten doen als personage in de presentatie.

Je publiek echt boeien
Wil je dat jouw publiek op het puntje van zijn stoel zit en met aandacht luistert naar jouw presentatie? Wil je een spannende presentatie maken?
Doe dan mee aan onze training IJzersterk presenteren.

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?