How to write to the point

oktober 24, 2019

Boekentip – Write to the point. How to be Clear, Correct and Persuasive on the Page – Sam Leith (2017)

‘The simplest language that the widest possible segment of your intended audience will understand’
Dat is waar helder taalgebruik volgens auteur Sam Leith om draait. Zijn boek is een aanrader voor iedereen die wil leren hoe je helder, correct en overtuigend schrijft, in het Engels. En dat zijn steeds meer mensen merken we, want de voertaal bij een groeiend aantal van onze klanten is inmiddels Engels.

Leith behandelt elk niveau van het schrijven; van de toon van de tekst, de stijl, woorden die je beter kunt vermijden, tot grammatica, woordsoorten, zinsopbouw en zelfs het gebruik van leestekens. Hij schrijft vlot en met humor, en geeft praktische schrijftips en heldere voorbeelden bij elk onderdeel. Dat maakt het boek ook interessant en bruikbaar voor mensen die voornamelijk in het Nederlands schrijven. Zijn belangrijkste advies: houd bij het schrijven altijd je publiek in je achterhoofd, want hoe minder moeite je lezers hoeven te doen om je tekst te begrijpen, des te beter. Hier zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens. Graag delen we tot slot nog deze praktische tip: lees je geschreven tekst eens hardop voor, dan hoor je meteen of er nog lastig lopende stukjes in zitten.

Helder en concreet schrijven is ook een belangrijk onderdeel van onze training IJzersterke presentaties maken, die we uiteraard ook in het Engels aanbieden. Wil je hier wat meer over weten, neem gerust contact op, bel 020-428 9550 of mail naar info@demonchyenbakker.nl

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?