Overtuigende investeringsplannen voor Alliander Asset Management

december 10, 2020

Alliander is de grootste van gas- en stroomnetbeheerder van Nederland. Per jaar investeert de afdeling Asset Management honderden miljoenen om de netten up to date houden en de energietransitie mogelijk te maken. De besluitvorming daarover is zeer zorgvuldig en werd begeleid door uitvoerige investeringsvoorstellen van 50 pagina’s tekst of meer. Deze studies waren dermate omvangrijk en complex dat ze de besluitvorming niet goed meer ondersteunden – en zelfs vaak vertraagden doordat ze zoveel vragen opriepen. Daardoor kostte het schrijven en herschrijven van deze plannen geregeld 4 tot 6 maanden en soms langer.

Wij hebben de specialisten van Asset Management geholpen hun investeringsvoorstellen terug te snoeien tot de kern. In de nieuwe vorm geven ze glashelder antwoord op de vraag van de opdrachtgever: waarom is de voorgestelde investering verantwoord. In sessies van twee dagen hebben de specialisten een gemeenschappelijk framework ontworpen, getest en ingetraind.

Opdrachtgever Co den Hartog, Manager Assetmanagement Beleid bij Alliander: “We onderbouwen onze voorstellen nu helder en overtuigend in een rapport dat zelden langer is dan 10 pagina’s. Ook de doorlooptijd van de schrijffase is aanzienlijk verkort: van 6 maanden naar 4 tot 6 weken.”

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?