Scherpe en inspirerende presentaties voor stichting FRES

februari 11, 2021

Door de inspirerende presentaties en adembenemende verhalen van de medewerkers van FRES waanden wij ons in Afrika. Ga je met ons mee op reis?

Stichting Rural Energy Services (FRES) zet kleinschalige commerciële energiemaatschappijen op in plattelandsgebieden in Afrika die geen aansluiting hebben op het nationale elektriciteitsnetwerk. Zo krijgen huishoudens en kleine bedrijven toegang tot betaalbare elektriciteit die wordt opgewekt door zonne-energie.

Het compacte hoofdkantoor in Amsterdam coördineert en steunt de lokale activiteiten in Afrika, met kennis en middelen. Eerst bij de start, dan bij de groei en uiteindelijk naar volledige zelfstandigheid. Dat stelt hoge eisen aan het kleine maar zeer ambitieuze team. De communicatie met de lokale partijen, met de stakeholders, met de raad van bestuur en met elkaar, moet goed en helder zijn, de onderlinge band stevig, de presentaties scherp en inspirerend.

FRES vroeg aan ons om een kort en krachtig trainingsprogramma te ontwikkelen waarin we aan al deze aspecten zouden werken. We startten met Storytelling waarin de teamleden leerden om uit hun rijke ervaring te putten en met persoonlijke verhalen hun omgeving in beweging te zetten. Daarna werkte het team aan het ontwerpen en geven van ijzersterke presentaties die zij over de hele wereld geven en die zowel de lokale partijen als de raad van bestuur als donoren moeten overtuigen. Met het onderdeel Datavisualisatie leerden ze visuals te ontwerpen die moeiteloos culturele kloven overbruggen. Het was voor hen én voor ons een onvergetelijke reis.

“What a milestone to add. This training was so eye-opening and so challenging.

I think we’ve always viewed presenting with one mindset, but after our sessions, one of the main resonating points on my mind is now:

Make sure the group you are presenting to walks away with the same understanding you have. Make sure the message is received and that it triggers results.” 

Michelle Makoni, Group Controller FRES

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?