Vergroot de creativiteit in je werk met Storytelling

januari 18, 2019
Foto van mensen in een training

Hoe blijf je creatief in je werk? Hoe voorkom je dat door de drukte van alledag je aandacht voor vernieuwing verslapt? Herkenbare vragen. Vlak voor het einde van het jaar, op een onstuimige middag, presenteerden wij rond de titel Creativiteit in je werk een middagvullend programma voor de Young Talents van KPN. Ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Ik geef je graag een impressie van de workshop Geef jezelf bloot, over storytelling.

Jaag je dromen na…

Eén van de verhalen die me nog helder voor de geest staat is dat van Esther. Esther vertelde aan haar collega’s hoe zij op jonge leeftijd een brief schreef aan de astronaut André Kuipers: “Na een week kreeg ik een persoonlijk geschreven brief terug, met een uitnodiging mijn idool te ontmoeten. En voor ik het wist stond ik oog in oog met mijn idool en kon ik hem het hemd van het lijf vragen. Nu, in mijn werk als Young Talent bij KPN deins ik er niet voor terug om te uiten waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Want ik weet dat deuren zich openen, als je je dromen najaagt.”

…en geef jezelf bloot
Esther vertelde dit verhaal tijdens de workshop Geef jezelf bloot. Tijdens deze Storytelling workshop maakte zij en haar collega-Young Talents kennis met een van de vijf verhalen die elke vakvrouw en -man altijd bij zich zou moeten hebben: het Wie ben ik-verhaal. Met dit verhaal laat je jezelf zien en maak je indruk op een persoonlijke manier, met menselijke maat. Bij elke kennismaking.

In je werk kom je immers telkens in een nieuwe omgeving. Dat geldt voor Young Talents net zo goed als voor de oude rotten in het vak. En in een nieuwe omgeving stel je jezelf voor. Zeker in een grote organisatie kan het nog best een uitdaging zijn om op te vallen. Tuurlijk, je hebt in je werk de feiten op een rij. Datadriven, goed onderbouwd, de inhoud klopt als een bus. Maar je wilt ook nog iets anders kwijt. Je denkt “hoe breng ik over waarom dit onderwerp mij aan het hart gaat?” Jij wilt jezelf niet langer (alleen) aan de hand van je cv presenteren, maar je wilt het vuur dat je voor je werk hebt laten zien. En dat doe je met een Wie ben ik-verhaal. Esther heeft nu zo’n verhaal. Wij leren je graag om er een te maken. Zodat jij jouw cv leven kan inblazen.

Klik hier voor meer informatie over de training Inspireer met Storytelling of mail naar sarannah@demonchyenbakker.nl

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?