Verhalen bieden troost

maart 24, 2020

“Hallo? Hallo? Horen jullie mij? Ik zie jullie wel, maar ik kan jullie niet horen. Hallo? Kunnen jullie elkaar wel horen? Knik even als jullie elkaar wel horen. Hè wat gek. Ik kan jullie niet horen. Hallo? … Wacht ik probeer het even nog een keer. Ok ik verbreek nu de verbinding en start hem opnieuw. Tot zo. …
Hallo? Daar ben ik weer. Ja hallo? Jaaa, nu hoor ik jullie! He wat fijn. En ik zie jullie ook. Lekker allemaal met een kopje koffie. Goedemorgen!”

Herkenbaar? Nu we massaal aan het thuiswerken zijn houden we allemaal online vergaderingen. De videocalls vliegen je om de oren. We zoomenskypenfacetimen en whatsappen erop los.
Dagelijks passen we ons aan de veranderende omstandigheden aan. Terwijl de kinderen om ons heen rennen, bellen we met ons werk om de taken te verdelen. We werken anders, we passen ons aan, we ontwikkelen nieuwe ideeën, we helpen elkaar moed te houden.

In deze tijden van onzekerheid vieren verhalen hoogtij. Nu we afstand van elkaar moeten bewaren, zoeken we de verbinding door elkaar verhalen te vertellen, te luisteren naar verhalen en verhalen te lezen. De verhalen zijn overal. In de krant lezen we dagboeken van kinderen die thuis zitten, van artsen en verplegers die in de frontlinie heldenwerk verrichten, van vakkenvullers die overuren draaien om de lege schappen aan te vullen, van leraren die hun leerlingen missen, van bloemisten die vertellen over hun bloemenhandel die volledig is ingestort, van muzikanten wiens tournees zijn afgelast.

We zoeken elkaar virtueel op en delen verhalen. Verhalen zijn zo krachtig en zo mooi. Ze helpen om elkaar te begrijpen, ze verbinden, ze ontroeren, we leren ervan. We bellen onze dierbaren om te horen hoe het gaat en doen verslag van onze dag.

Deel je verhaal met ons
Hierbij doen we een oproep. Deel je verhaal met ons. Over hoe je in deze omstandigheden je werk doet. Over hoe je klanten helpt. Over hoe je met je collega’s samenwerkt. Hoe je de moed erin houdt. Of soms niet.
Mail je verhaal naar info@demonchyenbakker.nl
Uit de inzendingen selecteren we er tien die we opnemen in onze wekelijkse verhalen podcast.

We horen graag van jullie.

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?