We lijken hier wel een powerpointfabriek – Piramidale presentaties voor KPN

februari 23, 2023

Piramidale Presentaties bij KPN: al jaren een must go training voor projectleiders en consultants 

‘We lijken hier wel een PowerPointfabriek’ vertrouwde een KPN-manager ons 15 jaar geleden eens toe. En dat is sinds die tijd niet veranderd, integendeel: PowerPoint en presentaties zijn niet weg te denken uit KPN. Of je nu een project start of de voortgang erover rapporteert, een proces verbetert of een instructie geeft: iedereen binnen KPN maakt of geeft wel eens een presentatie. 

Maar dat is lang niet altijd makkelijk. Want hoe krijg je specialistische informatie snel en eenvoudig over het voetlicht? Hoe zorg je dat je slide geen zoekplaatje wordt maar een boodschap goed ondersteunt? Hoe maak je je verhaal zo interessant en overtuigend dat je publiek geïnspireerd raakt, je idee omarmt en ermee aan de slag gaat? 

Dat en veel meer leer je in onze training Presenteren met The Pyramid Principle. Al vele jaren weten KPN-ers de weg te vinden naar onze trainingslocatie in Amsterdam, waar ze de geheimen leren van een overtuigende presentatie. En in januari en februari verzorgden we de training ook in house: zowel bij Corporate Accounts als bij Value Management mochten we medewerkers trainen in hun presentatievaardigheden. 

Bij Corporate Accounts werkten we aan presentaties om de dienstverlening aan grote klanten te verbeteren – denk bijvoorbeeld aan het Ministerie van Defensie, of de Gemeente Amsterdam. Behoorlijk ingewikkelde en technische verhalen die niet alleen bestemd waren voor de klant, maar ook voor andere leveranciers en interne KPN-afdelingen.
Ook bij Value Management hebben we de presentaties onder de loep genomen, zodat de deelnemers heldere inzichten bieden over de waarde van KPN- diensten en hoe deze te vergroten. 

De resultaten? De deelnemers en hun leidinggevenden waren razend enthousiast, zoals blijkt uit de reacties: 

“Zeker een aanbeveling voor de andere collega’s! Je pakt zaken sneller op en laat ballast achter en komt direct to the point!!!” 

“Zeer positief. Veel van opgestoken om effectiever mijn presentaties neer te zetten/op te bouwen. Proces kost nu nog wel veel tijd, maar zal door veel doen makkelijker worden. Zeer leerzaam.” 

“Echt heel waardevol geweest, zouden alle PM’s moeten krijgen!”

“Mijn hele team zou deze training moeten volgen!” 

Natuurlijk zijn we hier heel trots op – zonder een enthousiaste deelnemer is een training sowieso niet effectief. Maar natuurlijk helpen we deelnemers ook na afloop van de training, als je je eerste presentatie helemaal zelf gaat maken. Ook dan kun je de trainer vragen om tips en feedback, of even sparren als je vast komt te zitten in je verhaal.  

Wil je ook aan de slag, of wil je meer weten? Stuur een mailtje naar Floris@demonchyenbakker.nl of bel 020 428 95 50

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?