“We werken al jaren samen, maar dit wist ik helemaal niet”

maart 28, 2019
Cupido in een hart

“Ik zie nu pas hoeveel het je eigenlijk raakt” zei Janna. “We werken al zo lang samen en ik zie je altijd heel kordaat rondlopen en alle ballen hoog houden. Maar dat het werk je ook zoveel doet, realiseer ik me pas nu je dit verhaal met ons deelt.”

Vertel wat je raakt…
Dat was de reactie van een collega van Ziekenhuismanager Marije die net daarvoor vertelde dat ze in korte tijd van een aantal medewerkers afscheid had genomen. Mensen die al heel lang bij het ziekenhuis werkten. Ze vertelde dat twee medewerkers in waren gegaan op haar uitnodiging om een exitgesprek te houden. Met tranen in haar ogen vertelde ze dat ze na beide gesprekken een cadeautje kreeg van de betreffende medewerkers! Beide gaven aan het te waarderen dat ze hen in haar waarde wist te laten. Marije was er door geroerd. En ook trots op zichzelf dat ze kennelijk in dit moeilijke moment in hun loopbaan, het vertrek op een als respectvol ervaren manier wist te begeleiden. Terwijl ze dit vertelde, kon je de emotie in de ruimte bijna voelen.

…en win vertrouwen
Een prachtig moment waarvan wij deelgenoot mochten zijn. Op uitnodiging van een groot ziekenhuis organiseerden wij een verdiepingsmiddag rond het thema; Laat jezelf zien en vertel je pitch. We leerden de deelnemers dat mensen pas open staan voor het horen van je pitch nadat je hun vertrouwen hebt gewonnen. En dat kun je doen met een persoonlijk Wie ben ik-verhaal. Tijdens deze middag vertelden collega’s elkaar stuk voor stuk prachtige persoonlijke verhalen en leerden ze die te verbinden aan inhoudelijke verhalen en presentaties. De emoties en reacties die het verhaal van Marije losmaakten, maakten de middag al meteen geslaagd.

Ontvang meer tips
Agenda

Aankomende evenementen

Meer lezen
Meer inspiratie?