E-learning rapportages schrijven

Online
3 modules
€1385
Individueel
Ervaringen

Moet je binnenkort een document schrijven en wil je het verhaal helder krijgen, wil je een goede layout maken en je publiek meekrijgen? Doe de training online en in je eigen tempo, waar en wanneer het jou uitkomt, mét persoonlijke begeleiding.

Kies je uitvoering
No posts found.

Na deze training kun je

 • een boodschap formuleren die er toe doet
 • de juiste informatie selecteren uit een overvloed aan gegevens
 • voor een structuur zorgen die je verhaal optimaal ondersteunt
 • titels maken die pakkend én logisch zijn
 • visualisaties ontwerpen die je punt écht overbrengen

IJzersterke rapportages schrijven individuele online training

Hoe vang je binnen een aantal seconden de aandacht van je publiek als ze een document lezen? Hoe breng je een logische structuur aan in je verhaal? Hoe maak je een document waar de kern van het verhaal direct helder is voor je publiek en zij ermee verder kunnen?

Tijdens onze online training Rapportages schrijven met The Pyramid Principle leer je glasheldere documenten te schrijven. Documenten die mensen in beweging zetten!

Je volgt de training online op het moment dat het jou het beste uitkomt. Je kunt er zo lang over doen als je wilt. Je volgt theoriesessies, doet oefeningen en past de theorie toe op je eigen cases. Na elk onderdeel heb je persoonlijk contact met je trainer. Je bespreekt je resultaten en legt je praktijksituaties voor. Tussendoor staan we natuurlijk ook voor je klaar om je te helpen als je vragen hebt. In totaal ben je twee dagen (16 uur) bezig om de training van begin tot eind te volgen.

Effectief communiceren met je documenten
Onderzoeksresultaten, projectvoorstellen, offertes, pitches; we willen dat ze de aandacht van hun ontvangers grijpen én vasthouden. Als je regelmatig documenten schrijft voor collega’s, opdrachtgevers en klanten, dan wil je snel tot de kern komen en ze overtuigen van je idee. En dat zonder essentiële inhoud te verliezen. Na de training Rapportages schrijven met The Pyramid Principle ben je in staat om glasheldere en effectieve documenten te schrijven.

The Pyramid Principle: dé adviestechniek van consultants
In deze training maak je kennis met The Pyramid Principle, de wereldwijde standaard voor adviezen die is ontwikkeld door de strategieconsultants van McKinsey. Wij hebben deze aanpak verder ontwikkeld voor presentaties en rapportages en vastgelegd in ons presentatiehandboek Een IJzersterk Verhaal (Mediawerf, 3e druk 2019). Het boek is inbegrepen bij deelname aan de training.

Wij hebben deze methode met succes geïntroduceerd bij talloze specialisten en adviseurs van onder meer De Nederlandsche Bank, Enexis, House of Performance, KPMG Meijburg, KPN, PostNL, Rabobank, Synechron, TenneT en VODW Marketing.

Meer weten? Bekijk dit filmpje voor een voorproefje.

Jouw trainers

 • Joris van den Berg

  Joris is onze bevlogen inspirator. Hij zorgt dat deelnemers hun plezier ontdekken in het maken van goed gestructureerde presentaties en persoonlijke verhalen. Met een onbevangen blik en geïnteresseerde opstelling creëert hij bovendien een omgeving waarin iedereen durft te vallen én weer opstaan.

 • Noa van Slooten

  Noa is onze gewetensvolle gids. Met haar gestructureerde en doordachte trainingsstijl creëert Noa een veilige haven waar mensen nieuwe dingen kunnen proberen, fouten kunnen maken en leren door te doen. Noa heeft een passie voor presenteren!

 • Maaike Dokter

  Dit is Maaike, onze energie expert. Door het stellen van de juiste vragen helpt ze deelnemers hun eigen ideeën te vertalen naar gestructureerde presentaties voor hun publiek. Haar positieve energie vindt altijd zijn weg naar de deelnemers en werkt aanstekelijk!

 • Kari van den Kommer

  Dit is Kari, onze sociale vlinder. Ze maakt gemakkelijk contact en zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Met een glimlach, want vaardigheden ontwikkelen is belangrijk, maar plezier hebben daarbij ook.

Ervaringen van
onze deelnemers

 • “Ik vond het echt een waardevolle training die ik nog vaak ga gebruiken, en de rol van trainer Kari daarin is cruciaal omdat het me deed realiseren dat de methode niet zo makkelijk is dan het, op het eerste gezicht, lijkt.”
  Geert van Gennip, VodafoneZiggo
 • “Net de nieuwe presentatie gegeven. Dit is zoals iedere meeting zou moeten zijn, hele duidelijke boodschap, voorkomen van onnodig veel details en onderwerpen die alleen ter info zijn. En omdat de boodschap zo duidelijk was, was er weinig discussie, de vraag om hulp was duidelijk en goede toezeggingen gekregen om die hulp te geven. ”
  Jules van Damme, Rabobank

Schrijf je in voor de training:
E-learning rapportages schrijven