Datavisualisatie

Amsterdam
2 dagen
€1385
8 deelnemers
Ervaringen

In onze cursus datavisualisatie in Amsterdam leer je data te vertalen naar inzichten. Data zijn overal. De behoefte om data te begrijpen, het visualiseren van data te leren en data te gebruiken is nog groter. Wil jij met jouw datavisualisatie complexe data helder kunnen overbrengen? Wil je je publiek tot actie aanzetten met jouw datavisualisatie? Doe dan mee aan onze tweedaagse training datavisualisatie bij De Monchy & Bakker.

Kies jouw startdatum
14 mei
Dag 1: 14 mei
Dag 2: 28 mei
Amsterdam
12 september
Dag 1: 12 september
Dag 2: 26 september
Amsterdam
23 oktober
Dag 1: 23 oktober
Dag 2: 6 november
Amsterdam

Na deze training kun je

 • Het verhaal in (en soms achter) je data te vinden
 • De juiste visualisatie te vinden bij dat verhaal
 • De kracht van datavisualisatie te gebruiken
 • Designprincipes toe te passen om je data te onderscheiden
 • Je losse visualisaties om te zetten naar een heldere storyline (een dashboard of rapportage)

Ontdek de kracht van datavisualisatie

Organisaties beschikken over een groeiende hoeveelheid data. Deze data wil je begrijpen en benutten. Je wilt datadriven zijn en op basis van data besluiten nemen. Je wilt kortom data vertalen naar concrete inzichten, maar dat blijkt niet makkelijk te zijn. Vaak blijft het bij het een overzicht van heel veel grafieken en cijfers. Maar wat is nu het inzicht? In onze tweedaagse training datavisualisatie leer je wat een krachtige datavisualisatie is en leer je data te vertalen naar heldere inzichten. Je leert krachtige datavisualisaties te maken die jouw gebruikers helpen en je publiek aanzet tot actie.

Datavisualisatie is een combinatie van data-analyse en visueel denken. In de training datavisualisatie van ons bedrijf leer je op zoek te gaan naar het verhaal van je data en stel je vast je hoe je dit kunt visualiseren. Met je publiek voor ogen bepaal je wat je gaat vertellen. Ook leer je de juiste visualisatie te kiezen en te maken bij jouw idee. Door te denken als een designer geef je visualisaties op een overtuigende manier weer. Je bent na onze cursus datavisualisatie in staat om je visualisaties op een logische manier te structureren met een storyline met behulp van The Pyramid Principle.

Je storyline zet je om naar een helder dashboard of een deepdive. Je kunt effectieve en visueel aantrekkelijke dashboards bouwen die inzichten bieden die de gebruikers echt nodig hebben. Tot slot leer je hoe je datavisualisaties kunt gebruiken in een presentatie.

Jouw trainers

 • Sarannah Vonk

  Maak kennis met Sarannah, onze altijd geduldige expert. Ze bouwt gemakkelijk een omgeving waarin mensen verhalen delen die relaties tot stand brengen en verdiepen. Met haar snelle en analytische geest helpt ze deelnemers grote hoeveelheden data om te zetten in inzichtelijke grafieken en dashboards.

Ervaringen van
onze deelnemers

 • “Zo helpend om vanuit de gebruiker na te denken over de informatiebehoefte. Heel veel handige tips om je visualisaties overtuigend weer te geven. ”
  Remco Boot, Rabobank
 • “Nuttige training die mij helpt een dashboard te bouwen waar de gebruikers hun stuurinformatie uit halen. Een aanrader.”
  Suzanne van het Schip, VodafoneZiggo

Schrijf je in: