Zakelijk tekenen: Teken het maar!

Amsterdam
1 dag
€785,-
10 deelnemers
Ervaringen

In onze training Zakelijk tekenen: Teken het maar! leer je visueel te communiceren om zo complexe informatie makkelijker, sneller en leuker over te brengen. Zo weet jij jouw collega’s altijd te boeien en te overtuigen met jouw ideeën. Neem deel aan deze inspirerende cursus en teken met ons mee bij De Monchy & Bakker in Amsterdam!

Na deze training kun je

 • Eenvoudige vormen, lijnen en symbolen in een eigen beeldtaal ontwikkelen
 • Visuele denk- en verhaaltechnieken toepassen
 • Visualisaties en beeldverhalen tekenen die prikkelen en overtuigen

Ontdek in onze cursus de kracht van visueel communiceren

Verhelder jouw ideeën met eenvoudige tekeningen. In deze eendaagse training leer je hoe je jouw ideeën makkelijker visueel overbrengt op anderen. Visueel communiceren is dé nieuwe manier van communiceren en dit leer je tijdens onze cursus. Breid je kennis uit tijdens de training Zakelijk tekenen op je tablet: maak tekeningen op een tablet die je direct kunt inzetten in vergaderingen en presentaties.

Programma

In de ochtend maak je – al tekenend – kennis met de basisbeginselen van het tekenen. Je verkent de mogelijkheden van tekenen en bouwt zo je creatieve zelfvertrouwen op. Aan het eind van de ochtend weet je hoe je data kunt visualiseren en ontstaan in je schetsblok de eerste tekenen van je eigen beeldtaal.

In de middagsessie ga je zelf visueel communiceren door aan de slag te gaan met jouw eigen onderwerp. Stapsgewijs breng je structuur aan, combineer je beelden tot een groter geheel en geef je op een prikkelende wijze betekenis aan je verhaal. Je eindigt de dag van de cursus bij ons bedrijf met een getekende versie van jouw eigen case: jouw bewijs dat je nu visueel kunt communiceren! Denk aan een praatplaat, infographic, visiebord of routekaart. Aan het eind van de dag leer je je tekening gemakkelijk te digitaliseren en op een aantrekkelijke manier te delen met anderen. Zo voeg je de tekening bijvoorbeeld eenvoudig toe bij het maken van een presentatie of pas je het toe in je eigen visueel denken. Zo kun je overtuigend presenteren.

Jouw trainers

 • Sanne Slopsema

  Sanne is trainer en visueel consultant bij De Monchy & Bakker. Zij helpt klanten een ijzersterk verhaal te maken waarin beeld en boodschap elkaar versterken. In de training Teken het maar! leert zij mensen hun verhalen en hun ideeën over te brengen met eenvoudige en prikkelende tekeningen. Zij werkt onder andere voor KPN, Alliander, TenneT, VodafoneZiggo, Enable-U, Tata Steel, NS, Woningnet, Keylane en Enexis.

 • Maaike Dokter

  Maak kennis met Maaike, onze energieleverancier. Door het stellen van de juiste vragen helpt ze deelnemers hun eigen ideeën te vertalen naar gestructureerde presentaties voor hun publiek. Haar positieve energie vindt altijd zijn weg naar de deelnemers en werkt aanstekelijk!

Ervaringen van
onze deelnemers

 • “Confronterend hoe dingen echt wel effectiever (én makkelijker!) verbeeld kunnen worden.”
  Gerrit de Jager, Striptekenaar en cartoonist
 • “Zeer leerzame en leuke training. Je leert stap voor stap hoe je snel en een eenvoudig tekst of processen visueel kunt maken. Sanne heeft alles duidelijk uitgelegd en gevisualiseerd. En het is direct toe te passen. Aanrader voor iedereen die tekst extra wil bekrachtigen met beelden.”
  Linda Mensingh, deelnemer training Zakelijk tekenen
 • “Hele leuke en inspirerende training. Ik wist niet dat ik kon tekenen! Je leert er goed hoe je met eenvoudige (!) tekeningen en illustraties je verhaal kracht bij kan zetten. Sanne laat je op leuke manier zien hoe je met tekeningen je publiek meeneemt en zelf co-creëert met je publiek. Ik kan iedereen deze training van harte aanbevelen.”
  Lot van Gelder, OVSW
 • “Leuke opleiding waar je goed wordt meegenomen in zakelijk tekenen. Van het opwarmen tot aan het eindproduct! Op dag twee einde dag ga je ook iets presenteren mbv tekeningen. Deze opleiding helpt je met het goed nadenken over wat je wilt presenteren.”
  Saskia Marcano Bakker, deelnemer training Zakelijk tekenen

Schrijf je in: